"  Dit was heel goed. Ik kan me nu weer concentreren op wat ik hoor te doen: besturen, zonder de onrust van niet voorbereid zijn op mogelijk gedoe met de pers. " 

- Burgemeester over een maatwerk-workshop

Voor bestuurders, wethouders, managers en medewerkers die mogelijk te maken kunnen krijgen met een lastig dossier verzorg ik maatwerk trainingen en workshops. Ik laat met mijn methodiek zien hoe een kwestie uit de waan van de dag te halen, zodat het beheersbaar en behapbaar wordt. 

Ik neem daarbij bijvoorbeeld de evaluatie van een incident als uitgangspunt. Altijd sluit ik aan op uw situatie en garandeer ik de praktische toepasbaarheid van wat we bespreken. 

Voor grotere groepen werk ik samen met Yolanda Wubben van trainingsbureau Commotie.

Mediatraining

Wat zijn de do's en don'ts? Hoe zit het medialandschap in elkaar en 'what makes journalists tick'? Hoe wordt op redacties bepaald wat nieuws is? Hoe kunt u inspelen op verschillende interviewvormen? Hoe reageert u op een 'overval' van een cameraploeg? De training zorgt voor veel vlieguren voor de camera met verschillende oefeningen en cases.

  Sjaak de Lijster

Sjaak de Lijster

De mediatraining geef ik in samenwerking met Sjaak de Lijster, sinds 2005 bijna dagelijks werkzaam als cameraman voor RTL4 Nieuws. Hij heeft tijdens zijn werk vele bestuurders en woordvoerders voor zijn cameralens gehad.